Γενική Συνέλευση την Πέμπτη στην πύλη της ΛΑΡΚΟ

Γενική Συνέλευση αύριο στη Λάρυμνα για τη συνέχεια του αγώνα

Σε Γενική Συνέλευση προχωρά αύριο Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων Λάρυμνας της ΛΑΡΚΟ, στη 1 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και τον καθορισμό της αγωνιστικής συνέχειας ενάντια στην ειδική εκκαθάριση και τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η Γενική Συνέλευση έρχεται σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, όπου αποφασίστηκαν η συνέχιση των κινητοποιήσεων με πολύμορφες δράσεις και η διοργάνωση ημερίδας – σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιστημονικών και μαζικών φορέων και κομμάτων, οι οποίοι θα κληθούν να τοποθετηθούν επί των προτάσεων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν τα Σωματεία στη Βουλή, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 13 Ιούνη. Το συγκεκριμένο υπόμνημα κατατέθηκε από το ΚΚΕ ως Αναφορά στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα, ενώ η κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που το έχουν στα χέρια τους δεν έκαναν απολύτως τίποτα.Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Με ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ΛΑΡΚΟ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην αυριανή συνέλευση, καταγγέλλοντας παράλληλα την προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, εντός και εκτός της εταιρείας, να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους.

«Θα τάξουν, θα φοβίσουν, θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα Σωματεία. Θα  κάνουν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, να μας διασπάσουν, να μας διαλύσουν», τονίζει χαρακτηριστικά, καλώντας τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα σωματεία και σε αγωνιστική ετοιμότητα αντίστοιχη με αυτή που επέδειξαν την προηγούμενη βδομάδα, πετυχαίνοντας την ανάκληση της απόλυσης των τριών εργολαβικών εργαζομένων.

Επισημαίνοντας αυτές τις διασπαστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ αναφέρει ότι αυτή αξιοποιεί «κάθε μέσο και κάθε μηχανισμό που έχει στη διάθεσή της, φτάνοντας μάλιστα να κάνουν ακόμη και προαγωγές, να τάζουν προσλήψεις, επιστροφές χρημάτων από τις περικοπές και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, μετατάξεις και “εθελούσιες” εξόδους, προκειμένου από τη μία να σπείρουν τη διχόνοια και την καχυποψία ανάμεσα στους εργαζόμενους και από την άλλη να κάμψουν την αγωνιστική τους διάθεση».

Απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς και σε μια χούφτα διαχρονικούς υπερασπιστές τους μέσα στους εργαζόμενους, το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ καλεί σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, για ενημέρωση και συζήτηση όλων των εργαζομένων, για «να οργανώσουμε από κοινού τις καλοκαιρινές κινητοποιήσεις» και «με μια φωνή να βγει το: Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».

Σχετικά